واکنش گراهام و بولتون به اجرای سیاست فشار حداکثری علیه ایران-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

واکنش گراهام و بولتون به اجرای سیاست فشار حداکثری علیه ایران

دو نفر از حامیان رئیس‌جمهور سابق آمریکا از اجرای سیاست فشار حداکثری علیه ایران انتقاد کرده‌اند.
تاریخ انتشار: ۱۹:۴۷ - ۱۴ آبان ۱۴۰۰ - 2021 November 05
کد خبر: ۱۰۸۳۱۷

به گزارش راهبرد معاصر؛ «لیندسی گراهام»، نماینده جمهوری‌خواه و «جان بولتون»، مشاور امنیت ملی اسبق آمریکا از نحوه اجرای سیاست «فشار حداکثری» علیه ایران در دوران ریاست‌جموری «دونالد ترامپ» انتقاد کرده‌اند.

 

لیندسی گراهام یکی از سناتورهای جمهوری‌خواه است که جزو حامیان افراطی دونالد ترامپ محسوب می‌شود. بولتون، در دوران ریاست‌جمهوری ترامپ به عنوان مشاور امنیت ملی منصوب شد و به دلیل پاره‌ای اختلافات، اخراج شد.

 

گراهام در انتقاد خودش می‌گوید که دونالد ترامپ توضیحی درباره هدف نهایی‌اش از اجرای سیاست فشار حداکثری ارائه نکرده است.

 

گراهام گفت: «انتقادی از دولت ترامپ که بیش از همه برای من معتبر است این است که "هدف نهایی چه بود؟" شما از برجام که من از آن خوشم نمی‌آید خارج شدید ولی هدف نهایی‌تان چه بود؟»

 

وی در ادامه گفت: «من دولت ترامپ را در این خصوص تحت فشار قرار دادم ولی آنها هیچ وقت برایم توضیح ندادند قرار بود مقصد نهایی چگونه باشد.»

 

جان بولتون هم در یک سخنرانی جداگانه گفت که دولت ترامپ در اجرای سیاست فشار حداکثری «عملکردی ناقص» داشت.

 

او گفت: «ما می‌توانستیم کارهای خیلی بیشتری انجام دهیم. نمی‌خواهم در اینجا وارد دلایل و مسائل داخلی شوم،ولی همه با اجرای سیاست واقعی کارزار فشار حداکثری موافق نبودند. صرفنظر از این موضوع، استفاده موثر از تحریم‌های یکجانبه آمریکا اثرات مخربی روی اقتصاد ایران داشت.»

 

«دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور سابق آمریکا اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ با نقض تعهدات آن کشور از این توافق مورد تأیید شورای امنیت سازمان ملل متحد خارج شد و سیاست موسوم به «فشار حداکثری» را در دستور کار قرار داد.

 

ترامپ در حالی ۲۰ ژانویه سال جاری میلادی از قدرت کنار رفت که در تحقق اهداف ضد ایرانی‌اش کاملاً ناکام ماند. او به علاوه، در داخل آمریکا به دلیل نداشتن راهبرد در قبال ایران، دامن زدن به تنش‌ها با ایران، از بین بردن آثار تحریم‌ها به دلیل استفاده مفرط از آنها و پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران در دوران ۴ ساله حضورش در کاخ سفید به شدت مورد انتقاد قرار گرفت.

 

مقام‌های دولت جو بایدن بارها به صراحت به شکست سیاست فشار حداکثری اعتراف کرده و گفته‌اند قصد دارند آمریکا را به برجام بازگردانند اما تا کنون از انجام اقداماتی که برای بازگشت به این توافق لازم هستند سرباز زده‌اند./فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار